30 Aralık 2012 Pazar

Güzel ve Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Tarifler


♥♥♥Herkese mrblarr♥♥♥
Kadınların en büyük dertleri sorunlu saçlardır. Uzamayan, kabaran, şekil almayan, cansız saçlar hepimizin kabusudur. Bu tip sorunları ben de dönem dönem malesef yaşıyorum. Bu zamanlarda çözümü saçlarıma doğal tarifler uygulamakta buldum. Kendim uydurduğum, yakınlarımın tavsiye ettiği, uzmanlardan edindiğim vs. bir çok tarifim var. Zaman zaman aklıma geldikçe bunları sizinle paylaşacağım. Hepimizin yumuşacık, sağlıklı, ipek gibi saçları olsunn ;) 




*Saç dökülmesini önlemek için sarımsaklı kür:
Saçın uzunluğuna göre 7-8 diş sarımsağı tamamen suyu çıkana kadar ezip yarım çay bardağı saf zeytinyağıyla karıştırıyoruz. İçine bir çimdik tuz atıp biraz bekletiyoruz. Bu karışımı saç diplerimizden başlayarak tüm saçımıza masaj yaparak sürüyoruz. (Masaj önemli ;) ) Bir boneyle ya da streçle sararak 1-2 saat kadar karışımı saçımızda bekletiyoruz ve ılık suyla yıkıyoruz. Denenip bir çok kişi tarafından onaylanmış bir karışımdır ve hiç bir yan etkisi yoktur. (Sarımsak alerjiniz yoksa) Kaşlarınız geç çıkıyorsa bu karışımı kaşlarınıza da uygulayabilirsiniz.



*Cansız ve dökülen saçlar için klasik yumurtalı kür:
Bu kürü denemeyen ya da en azından duymayan yoktur diye düşünüyorum ama çok çok etkili olduğu için yazmak istiyorum. 1 yumurta sarısı ile 2-3 çorba kaşığı saf zeytin yağını iyice karıştırıyoruz.Saçlarımızın her yerine iyice yedirip bone ya da streçle sarıp 1-2 saç bekletiyoruz. Ilık suyla yıkıyoruz. (Sıcak suyla yıkarsanız yumurta pişer :) )


*Parlaklık ve yumuşaklık için hindistancevizi kürü:
2 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı (doğalı katıdır) ve 1 tatlı kaşığı shea yağını (katı) benmari usulü eritiyoruz. Yağdan azar azar elimize alıyoruz, ellerimizi birbirine iyice sürterek yağın ısınmasını sağlıyoruz ve ellerimizdeki yağı saçlarımızın her tarafına yediriyoruz. Bone ya da stres sararak 1-2 saat bekletip ılık suyla yıkıyoruz. Daha az ya da çok bekletirsek değişen bir şey olur mu,, tabi ki olmaz. Ama ne kadar fazla kalırsa saçta o kadar etkili olur. 



*Saç uzatmak isteyenlere mis kokulu lavanta kürü:
3 bardak suyu kaynatıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı lavantayı suya atıyoruz. (Karıştırmaya gerek yok) 5 Dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. (10 dakika yeterli) Karışımımızın suyunu süzüyoruz ve bu suyu her banyodan sonra temiz saçımıza sürüp 20-25 dakika bekletiyoruz ve sadece suyla duruluyoruz. (Tekrar şampuanlamaya gerek yok) Saçı gerçekten uzatan ve maliyeti çok çok düşük olan bu kürü kesinlikle denemelisiniz ;)



*Saçı uzatan bir başka kür:
1 Tutam sinamekiyi (yaprak halinde) yarım çay bardağı suya ekliyoruz ve kaynamaya başladıktan 5-6 saniye sonra altını kapatıyoruz. Ilıdıktan sonra yaprakları süzüp atıyoruz. Suyuna 1 kapak tatlı badem yağı ve 1 bemiks ampül katıyoruz. Karışımı saç diplerimiz başta olmak üzere her yere yayıyoruz. (Fısfıslı kutuyla da püskürtebiliriz) Sarıp 3-4 saat saçımızda beklettikten sonra ılık suyla yıkıyoruz. Bu karışımı haftada 1 uygulayabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum ;)




*Saç uzatıp gürleştiren karanfilli kür:
1 avuç karanfili yarım litre suya atıp ağzı kapalı bir kapta 1 gün bekletiyoruz. Bu suyu fısfıslı bir kaba doldurup canımız istedikçe saçlarımıza püskürtüyoruz ve saçlarımızı tarıyoruz. Durulamaya gerek yoktur.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ben bugünlerde argan yağlı saç bakım serumlarının çok yaygınlaştığını görüyorum birtane alıp denesemmi diyorum,ah bu saçlar :(

O Benim Dünyam dedi ki...

Önce saç problemlerini belirle canım, sonra onlara uygun ürünler kullan. Mesela argan yağı yumuşatır parlatır ama gürleştirmez ya da dökülmeye pek de etki etmez ;)

Yorum Gönder

Teşekkürler :)